Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

ВИКТОРИЈА ШИЛОВА: ЗАШТО КИЈЕВ ОД СРБА ПРАВИ ТЕРОРИСТЕ?


Украјнска власт од Срба прави терористе, хапси и протерује, отима имовину и т.д. Лидер Украинског покрета «Антират» Викторија Шилова,која иначе живи у Кијеву, не бији се да каже истину, говори и о томе, како Украјинске власти третирају Србе па и сопствени народ.

«Ово је потерница где се позива на ликвидацију Драгана Станојевића, — преводи Викторија чланак на украјинском порталу. — «Пронаћи и без размишљања уништити Евроазијског терористу Станојевића!«.

«Како један званични лидер дијаспоре може бити познати терориста са стажом, никоме није јасно! Није узимао оружје у рукама, бавио се политичким радом, чак је радио на популаризацији Украјине у политичким круговима Србије», додаје Викторија.
На листи «непријатеља Украјине» објављеном на званичном сајту председника Украјине, налазе се председник српске евроазијске дијаспоре Драган Станојевић, политичар и књижевник Владимир Кршљанин, затим, посланици СНС Владимир Ђукановић и Бранислав Блажић, режисер Драгослав Бокан, посланик у покрајинском парламенту Стевица Деђански.

Неким људима са списка су «само» продужене санкције — забрана уласка на територију Украјине због посете Криму и Донбасу — и означени су као непријатељи Украјине. Драгана Станојевића су означили као «неког ко помаже тероризам на Донбасу и ради против интереса Украјине».

Спискови се не смеју правити — налажу евроатлантске вредности. А ето, једна земља која је у процесу евроинтеграција их саставља. И то по наређењу самог председника те државе — Петра Порошенка.   Сетимо се чувеног … Читать далее
Недавно Украјина је одредила кривичну казну и за српске и европске политичаре који су били на Криму у тродневној посети, Служба безбедности Украјине је донела одлуку да им забрани улазак на Крим у наредних пет година.

«Према добијаним информација делегација Српске народне партије као и представници других партија Србије учествовали су у тако званим свечаностима поводом „припајања Крима Русији“, на којим су се отворено и званично изјашњавали на подршку и признавање Крима као дела територије Русије и позивали су на успостављање билатералних контаката између Србије и Крима. Поменуте особе већ неколико пута прекршили законодавство Украјине«, наводи се у отвореном писму украјинског амбасадора у Србији.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий