Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Драган Станоевич: News Front стал противовесом прозападным СМИ Черногории

   Председник скупштине Срба у дијаспори Драган Станојевић дао је интервју агенцији News Front. У интервјуу је рекао да је наша агенција постала супротност прозападним медијима у Црној Гори.

«Ја разумем због чега News Front толику пажњу посвећује изборима у Црној Гори. Ђукановић много година влада Црном Гором и народ је убеђен у одсуство избора као таквих. 99% медија у Црној Гори је прозападно оријентисано и само News Front има храбрости да говори о томе што се заиста дешава у Црној Гори»- рекао је Драган Станојевић.


Он је рекао да га стање у Црној Гори подсећа на Украјину.

«Иза режима стоје САД и НАТО којима је циљ да држе под контролом Црну Гору како би вршили притисак на Србију и Балкан у целини. Јуче је ухапшена група људи, Срби, на челу са бившим командантом жандармерије, која је наводно припремала војни пуч. То је прича за не баш паметне људе, јер Ђукановић може се рећи, има своју приватну војску која га штити, па би за успешан војни пуч највероватније морала цела војска да се пошаље — објашњава Стојановић уз осмех. — Тако да се радило о класичној манипулацији са циљем да се људи уплаше од грађанског рата. Ја сам такође хтео да идем у ЦГ, али су ме другови који тамо живе упозорили да је ситуација напета и да је боље да не идем. А код њих такође постоје спискови који подсећају на оне у Украјини. Ово је, дефинитивно била чиста манипулација која је некако успешно обављена. Такође су ми писали и људи који су гласали за Ђукановића. Они су ми рекли да се народ уплашио јер су ти «наоружани људи» који су стигли у ЦГ, изазвали бригу за могући грађански рат. А то им је и био циљ, а људи који су тамо дошли асоцирају народ на патриотске организације које кобајаги угрожавају националне мањине. А све је то било потребно је Ђукановић сам није могао да добије изборе. Њему су били потребни гласови националних мањина. Још један разлог, говоре ми пријатељи из Црне Горе, је да су људи морали да гласају за њега јер би у супротном остали без посла. А има и оних којима је посао обећан уколико гласају за њега. Куповали су се гласови, 50, 100 евра, долазили су многи из других земаља да гласају, неки чак ни не знају српски…»


«Све то што се догађало и догађа у Украјини је већ било у Југославији, и ја сам на то упозоравао људе у Украјини, а они ме називали руским агентом. А већ после три месеца од мојих упозорења је почео рат. Тада сам им рекао да ће због свега тога држава једно двадесет година уназад да оде, цела земља — економија, а знамо колико је украјинска економија зависила од Русије, због чега су све те економске везе биле уништене. А онда су се појавили људи који су били спремни да унесу додатне немире… Такве људе «припремају» у свим земљама где се дешавају револуције и где треба свргнути  режиме који су «неодговарајући». Негде они помажу режиму као у Црној Гори, а негде свргавају власт као што је било у Украјини. Ако погледамо, Јануковићу је остала била само још једна година до краја мандата. Коме је било потребно да започне рат само годину дана до избора? А тих људи који уносе немире, и  шире «бандеровску» пропаганду има и у Србији, нарочито зато што знају да код нас огромна већина грађана подржава Донбас и проруски је оријентисана. Те особе које такву пропаганду шире, распитују се још за вашу родбину (доста Срба живи/је живело у Украјини. Драган Станојевић је такође тамо живео док му нису конфисковали имовину и почели да га додају на «црне спискове»(ред.)) да би им после тога угрожавале слободу у Украјини преносећи разним наци-батаљонима информације о рођацима Срба у Украјини.»
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий