Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

ПОРОШЕНКО ОПЕТ ПРАВИ СПИСКОВЕ, А НА СПИСКОВИМА ОПЕТ СРБИ

Спискови се не смеју правити — налажу евроатлантске вредности. А ето, једна земља која је у процесу евроинтеграција их саставља. И то по наређењу самог председника те државе — Петра Порошенка.

Сетимо се чувеног списка «Србомрзаца» и реакцију јавности на исти. Због састављања тог списка се води процес против председника СНП Наши Ивана Ивановића.

На том списку се налази и Јелена Милић која се тада изјаснила као угрожено лице, а која је касније и сама направила списак «широм затворених очију» — листу, по мишљењу ЦЕАС-а, свих «проруских» организација у Србији. На њему су се нашли и СНП Наши, и ми — новинска агеницја Њуз Фронт. О нашој вези конкрено са Кремљом смо читали са изненађењем.

«News Front се већ одавно налази на листи непријатељских електронских медија објављеној на украјинском сајту «Миротворац» који, у сарадњи са Службом безбедности Украјине и МУП-а Украјине, кршећи све норме међународног права, објављује личне податке људи који се не слажу са званичном политиком Кијева. Ми као агенција која је регистрована на руском Криму и која константно ради у ДНР-у и ЛНР-у се, наравно, нисмо могли свидети нелегитимној, од стране запада постављеној кијевској власти, и искрено речено никад нисмо ни стремили ка томе»,написала је Оксана Сазонова (чије се име такође налази на сајту «Миротворац») у свом чланку реагујући на списак ЦАЕС-а. — Када смо покренули редакцију на српском језику међу првима нас је «изрекламирао» портал e-novine. Били смо и «путиновски» и «националистички» и «совјетски» чак и «шпијунски» медиј, а да нисмо радили ни свега неколико дана.»

На сајту «Миротворца» се одавно налазе лични подаци и Руса и Срба и самих Украјинаца, и никакве реакције ЕУ није било због постојања оваквог сајта. Подсетимо се да је новинар Олес Бузина, после објављивања његове кућне адресе на том сајту, убијен. Мотив убиства овог украјинског новинара се још увек не зна, али његови пријатељи сумњају да је убијен због својих проруских ставова. Међународна заједница није реаговала на објављивање личних података, све док се на том сајту нису нашли новинари из држава чланица ЕУ који су радили у ДНР-у. Тада је чак тражила и укидање оваквог сајта и одједном се сетила људских права.


На листи «непријатеља Украјине» објављеном на званичном сајту председника Украјине, налазе се председник српске евроазијске дијаспоре Драган Станојевић, политичар и књижевник Владимир Кршљанин, затим, посланици СНС Владимир Ђукановић и Бранислав Блажић, режисер Драгослав Бокан, посланик у покрајинском парламенту Стевица Деђански.

Неким људима са списка су «само» продужене санкције — забрана уласка на територију Украјине због посете Криму и Донбасу — и означени су као непријатељи Украјине. Драгана Станојевића су означили као «неког ко помаже тероризам на Донбасу и ради против интереса Украјине».

Украјина са својим списковима овога пута иде корак даље — прослеђује депеше Сједињеним Америчким Државама, ЕУ, разним организацијама тражећи да и они предузму исте мере против оних који су тамо набројани.

«Овај пут су проследили и депеше шефовима у Америци (мада је јасно да су они и помагали у прављењу тих спискова) проследили су ЕУ и другим државама и организацијама, где траже да и те државе, предузму исте мере против мене и других људи са списка!
Наравно, овај списак није могао проћи без потпомагача из Србије, али и без Амбасаде, која се на такав начин директно меша у унутрашње ствари државе и угрожава безбедност држављана Србије!
Сви ви знате и имали сте прилику да читате од пострадалих, шта им раде у Украјини, како муче Србе, имају посебне собе за нас и то све мора да се једном санкционише!
Ако има таквих а да их не знам, нека ми се јаве или ми пошаљите информације о њима.

Мислим да ћемо са са људима из списка организовти у наредних неколико дана о чему ћу Вам саопштити, да не бих непријатељима давао могућност припреме.
Вероватно се ујутро у 8.10 видимо код Ђуке на тв КЦН!, написао је Драган Станојевић на својој фејсбук страници.

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий