Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Драган Станојевић за руску Правду – Ко има користи од чланства Црне Горе у НАТО?

Извор: Правда.ру
Превод: СРБски ФБРепортерЦрна Гора је званично позвана
у НАТО. Генерални секретар организације, Јенс Столтенберг, током састанка у Бриселу назвао је ту одлуку „историјском“. Своје мишљење поводом те одлуке, у интервјуу за Правда.ру, дао је председник Скупштине Српске Дијаспоре, Драган Станојевић.

Криминалне власти Црне Горе све време су радиле за свој интерес, а не за интересе народа, рекао је он. Али сада се народ побунио. Последњих месеци у градовима Црне Горе дешавају се велике демонстрације.
Dragan-Stanojevic

Драган Станојевић

– Власти су схватиле да народ не жели у НАТО и да је спреман да свргне ову владу, зато су они сада убрзали тај процес, све док га нису довели до ове опасне тачке. С обзиром на оно што се сада дешава са Русијом и Турском, НАТО је заинтересован да има излаз на Јадранско море и да освоји још један геостратешки положај- рекао је Драган Станојевић новинару Правда.ру.

– Међутим, протести ће се наставити. Срби у Црној Гори, који чине око 40 одсто становништва, немају никаква права. Ја тај процес зовем „украјинизација“ или“ бандеризација“ Црне Горе. Народ Црне Горе има своје представнике у лицу опозиције, зато треба очекивати да опозиција организује све веће скупове – рекао је Станојевић.

– Демонстранти захтевају успостављање прелазне владе до организовања нормалних избора, а не лоповских избора какве је Ђукановић спроводио у последњих 20 година. Демонстрације ће се стога наставити, и биће све веће, што може бити веома опасно.

С друге стране, ако америчка амбасада да зелено светло, Ђукановић ће применити силу против народа. Питање је до чега ће све ово довести и када ће доћи до ескалације. Сматрам да је ова одлука Црне Горе против народа и да ће изазвати велико негодовање народа, што ће довести до блокирања овог процеса.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий