Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Д. станојевић — Дијаспора ће чекати још мало

Д. станојевић — Дијаспора ће чекати још мало на сарадњу владе у супротном, почињемо самоорганизовано да штитимо народ.

Поводом декларације о заштити културе сећања на српске жртве, Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драган Станојевић је, у ексклузивној изјави за ‘КМ Новине’, акцентовао неопходност укључења српске Владе у сарадњу са тим политичким телом, образлажући истовремено и мотив саме декларације.


Српска дијаспора ће чекати још неко време на побољшање сарадње са српском Владом, које до саданије било задовољавајуће, напротив Скупштина дијаспоре је била у блокади «али имајући у виду опасност која се надвила над српским народом, ми морамо још мало сачекати и бити стрпљиви али ћемо покренути иницијативу да се Влада још једном покаже према српској дијспори» каже Станојевић.

Говорећи о декларацији која је донета са циљем заштите културе сећања на српске жртве, Станојевић је рекао да је декларација спремна већ неко време али се чекао Видовдан, дан српске дијаспоре, када се представници највиших тела српског народа у расејању окупљају како би званично и усвојили такав документ.

Декларација ће бити предата и Влади Републике Србије а «ми тражимо да се уведе национални да сећања на српске жртве, да се у Београду сагради меморијални центар српских жртава, да се у различитим државама света отворе сталне изложбене поставке» које би говориле о српском страдању и уопште да се активно ради на унапређењу сећања и поштовања свих српских жртава.

«Морамо да организујемо борбу против фалсификације историјских чињеница. Видимо шта се дешава око Сребренице, око злочинаца који су уништавали и убијали српски народ, а могу да направим и аналогију са Украјином о претварању злочинаца у жртве и да се од злочинаца праве свеци» каже Станојевић.


Прави циљ овога јесте да «ми у расејању помогнемо држави да истина изађе на видело и да зауставимо даљу деморализацију народа јер ово што се сада ради, катастрофално је за наше будуће нараштаје» указао је Драган Станојевић у изјави за ‘КМ Новине’.

Видео / Фото: Стево Мрђен
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 коммент.: