Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Srbi iz dijaspore predlažu deklaraciju o srpskim žrtvama

Predsednik Skupštine dijaspore i Srba Dragan Stanojević na sednici resornog skupštinskog Odbora, pročitao je deklaraciju koju ta skupština predlaže sa ciljem da doprinese naporima Vlade Srbije da se zaštiti pijetet prema srpskim žrtvama.

U deklaraciji se podseća da je srpski narod kroz istoriju dao nemerljive žrtve za odbranu civilizacijskih vrednosti i slobode čovečanstva. Žrtve se ne smeju zaboraviti, a očuvanje kulture sećanja na srpske žrtve, kao i procesuiranje počinilaca zločina, predstavljaju našu nacionalnu dužnost i obavezu za sve pripadnike srpskog naroda, bez obzira gde živimo i radimo, istakao je Stanojević.

On je podsetio da u svetskoj javnosti i dalje postoji nepoznanica o broju žrtava i načinu stradanja srpskog naroda i zato je cilj deklaracije da se kroz kulturu sećanja na žrtve ujedno obezbedi tačna slika o srpskim žrtvama i spreči dalja marginalizacija. Na taj način bi se ujedno predupredile i aktivnosti usmerene na poricanje zločina koji su učinjeni nad Srbima. Stradalaštvo u svim istorijski relevantnim epohama po srpski narod, treba pamtiti da se ono ne bi ponavljalo, stoji u deklaraciji.
- See more at: http://www.glassrbije.org/%C4%8Dlanak/srbi-iz-dijaspore-predla%C5%BEu-deklaraciju-o-srpskim-%C5%BErtvama#sthash.1uzQFd0h.dpuf
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий