Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

АЛБАНЦИ У ПРИЈЕТЊЕ ЛИНЧОМ СТАНОЈЕВИЋУ

БЕОГРАД, 25. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Предсједник Скупштине српске дијаспоре Драган Станојевић потврдио је Срни да му демонстранти у Украјини пријете линчом и оцијенио да до пријетњи долази због утицаја Албанаца, зато што је излобирао да украјински парламент изгласа резолуцију против признања Косова.


Станојевић, који се налази у Украјини, оцијенио је да су Албанци са Косова и Метохије имали учешћа у протестима у Кијеву и навео да на то указује и изјава кћерке украјинске опозиционарке Јулије Тимошенко за албанске медије, у којој захваљује Албанцима за помоћ у ослобађању њене мајке.

"Они су знали да сам преко прошле власти, Партије региона, излобирао да украјински парламент изгласа резолуцију против признања Косова, и пошто имају утицај на демонстранте, искористили су то да предају информацију да сам ја, наводно, најопаснији терориста и вођа српских проруских група и да имам циљ да уништавам украјински народ", рекао је Станојевић у телефонској изјави Срни.

Он је напоменуо да се обраћао Амбасади Србије, а да је од руске Амбасаде у Украјини добио обећање да ће му помоћи. "У међувремену сам контактирао другу државу, са којом сам договорио да ми у случају потребе обезбеди сигурност, а то је Русија", рекао је Станојевић, са којим је и двоје његове дјеце.

Станојевић је појаснио да има контакте са украјинском опозицијом, али да је проблем у томе што у Украјини влада одређена врста анархије, те да су најопасније групе које нико не контролише.

Из Канцеларије за дијаспору Срни је речено да "Канцеларија има активан став и разуме сву сложеност ситуације у Украјини и интересовала се за безбедност свих Срба који живе у Украјини".

"Директор Канцеларије Славка Драшковић је скоро у свакодневном контакту са председником Скупштине дијаспоре и Срба у региону Драганом Станојевићем. Тим поводом, Канцеларија је у контакту и са другим надлежним државним органима. Надамо се да ситуација иде набоље и да се најгоре неће поновити", наводи се у писаном одговору достављеном Срни.

http://www.pravda.rs

http://www.tragovi-sledi.com

http://www.pressonline.rs

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий