Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Stanojević: Kancelarija za dijasporu mi ukrala ideju, pa platila NVO da je sprovede!

Predsednik Skupštine dijaspore i Srba u regionu Dragan Stanojević optužio je Kancelariju za dijasporu, na čijem je čelu Slavka Drašković, da mu je ukrala koncept biznis konferencije i da je isti taj koncept platila nedavno osnovanoj nevladinoj organizaciji iz Beograda!

Stanojević, koji je i lider srpske dijaspore u Ukrajini, svoje optužbe je izneo javno na svom fejsbuk profilu, a evo šta kaže:

«Poštovani prijatelji i moji dijasporci. Ja sam letos izneo ideju da organizujemo biznis konferenciju Srbija-dijaspora. U međuvremenu je tu ideju «preuzela» Kancelarija, naravno bez moje saglasnosti!

Nisam mogao da shvatim zašto tako, ali pogledajte sada zbog čega! Dakle «uzeli» su ideju, a onda su za nju platili, pogledajte kome!!!

Dakle verovali ili ne, moju ideju i inicijativu je prodala Kancelarija, i za to je dala pare (nevladinoj organizaciji «Centar za evrointegracije») !!

Šta vi možete da kažete na to?

Pogledajte pod brojem 56 u spisku!», piše ogorčeni Stanojević.

On je priložio link sajta Kancelarije za dijasporu koji upućuje na spisak projekata koji ispunjavaju uslove za učešće na konkurs, a gde je na mestu broj 56 nevladina organizacija «Centar za evrointegracije Srbije — CES» i projektom pod nazivom «Poslovna konferencija dijaspore, Srba u regionu i matice».
Deo spiska organizacija koje ispunjavaju usloveDeo spiska organizacija koje ispunjavaju usloveInače, organizacija «Centar za evrointegracije Srbije» osnovana je pre osam meseci, odnosno 14. aprila 2013. godine. Za biznis projekat odobreno joj je 500.000 dinara, što je maksimalna suma koju je Kancelarija davala na ovom konkursu.


Dodeljena sredstva organizacijama, deo spiska
Sve podatke o dodeljenim sredstvima i kome su dodeljena možete videti ako pogledate ovaj link Kancelarije.

Da li je Stanojeviću zaista ukraden biznis koncept, ostaje da se vidi, ali ono što je evidentno jeste da su optužbe dijasporskih organizacija za nameštanje konkursa sve brojnije, a da su sami odnosi Kancelarije i dijaspore iz dana u dan sve lošiji.

Izvor: Pressonline


    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий