Председник Међународне Организације "Срба Евроазије"
Председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону

Председник Српске дијаспоре — о режисерима Еврореволуција

Дмитриј Скворцов: Председник српске дијаспоре Драган Станојевић je један од оних политичара који се бори да његова земља свестрано јача односе са братским словенским народима . Због тога је он врло забринуто доживљавао „булдожерску револуцију“ у Србији 2000. године, која је државу одвела у правцу вечитих евроинтеграција. Исти осећај г.Станојевић има сада и у Украјини, где се управо реализује још један сценарио у низу обојених револуција. О подробностима овог сценарија г- дин Станојевић испричао је „Украјинској правди“. –

Драгане , скоро 20 година живите и радите у Украјини , и , наравно , пратите шта се дешава на кијевском Мајдану . Према изворима » УП » неки од ваших земљака учествују у организацији » еврореволуција . » Да ли је истинита наша информација ?

— Наравно ту истину и ја знам,али то не значи да се поносим својим земљацима. Ми се сећамо да су ти исти „стручњаци“ радили против своје земље , организовали кампању свргавања власти у Србији . — Према нашим информацијама ,политички „стратег“ Марко Ивковић боравећи пролетос у Кијеву , био је разочаран у способности лидера удружене опозиције , пљунуо је на подухват » Устани Украјино . »

Међутим , 1. децембра , поново је виђен на Кијевском аеродрому .

— Да, Ивковић је укључен у тренутним акцијама » евромајдана“. Он је радио са украјинском опозицијом и зими , али је схватио да она нема заједничку визију и заједнички план деловања .

Али сада он има специфичне и конкретне задатке у ситуацији која се развија брже од способности организатора тзв. » Лидера Мајдана » да схвате те процесе. Један од главних задатака јесте — координација спољног притиска на украјинско руководство .

Поделићу своје информације и виђењем овог процеса . Према мојим изворима,чија је поузданост више пута потврдћена ( и данашња дешавања нам указују на тачност информација ) , све иде по дуго коришћеном сценарију, писаном још у време наше «Булдожер револуције «.

Дакле, своје мисли и предлоге о неопходним корацима у Украјини, Ивковић је информисао „своје“ руководство НФПД (САД) и НДИ (САД) . На основу тог извештаја , представници Стејт департмента и Конгреса САД, разрадили су акциони план за Украјину. Тачке из тог плана су представљене на састанку Атлантског савета који је одржаан 3. децембра .

Током састанка , на ком је, као што је познато , учествовао „велики пријатељ“ Украјине Јан Бжежински и бивши председник Фридом Хоус, Адриан Каратницки , кога сматрају једног од директора «наранџасте револуције «. Да ли постоје барем неке разлике у приступима «револуције» у 2003 и 2013 ?

 Сада је предложено обезбеђивање што тесније координације између Вашингтона и Брисела ради вршења притисака на украјинске власти . Као што већ видимо, спроводи се синхронизовани притисах западних политичара, Кетрин Ештон, Гвида Вестервела, Американаца Џоа Бајдена , Чака Хејгела, који захтевају забрану било какве силе против демонстраната ( упркос блокирању државних институција) . Пољски министар спољних послова Радослав Сикорски је дао општу подршку акцији Мајдан, што је флагрантно кршење Устава и закона Украјине .

Следећи потез: финансирање протеста у Кијеву, преко представника великих украјинских компанија (укључујући — окружење Јануковића ) ,чији пословни интереси леже углавном у Европи и САД — Већ је јасно какву финансијску подршку и другу подршку добија Мајдан.

Те бизнис структуре, промовишу интересе Запада у Украјини . Истовремено се води велика медијска пропаганда усмерена против Русије. Тако дуго » испирање мозга «, довело је до тога да украјинско друштво сматра да потписивање Споразума о придруживању Украјине, фактички значи и придруживање ЕУ и добијање безвизног режима.

Са друге стране, од Русије је створен непријатељ, који наводно преко Царинске уније ствара од Украјине вазала . Што се тиче Јануковића и његове породице , као што знамо , већ се припремају одређене санкције. Разлог за њихово увођење је мотивисан врло чудним «оправдањем» — јавно провокативним акцијама полиције на Мајдану. Међутим, заједно са спољним притиском на председника , предложено је да се преко организација и структура националне безбедности са којима се још у време Јушћенка, обезбедила и успоставила сарадња, максимално ојача притисак.

Међутим , ја желим да додам да је за резултат ове револуције крива и власт, јер је осетила свемоћ и некажњивост у односу са својим народом и то на свим нивоима. Лично сам имао могућност да то осетим.

Ја заиста желим да ова игра и овај сценарио буде сломљен. Зато желим срећу и просперитет братском украјинском народу.

(Превод на српском језику) А.К.


    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коммент.:

Отправить комментарий